GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Molnen dominerar helgen

Hässleholm • Publicerad 14 oktober 2016 • Uppdaterad tisdag 13:28
Molnen dominerar helgens väder. Temperaturen blir samtidigt något under normalt för årstiden. Foto: Arkiv
Molnen dominerar helgens väder. Temperaturen blir samtidigt något under normalt för årstiden. Foto: Arkiv

Den som hoppas på sol och torrt får fortsätta hopas.

Enligt den senaste prognosen från SMHI är ett sammanhängande regnområde på väg in västerifrån. Lagom till lördagen beräknas det dra in över Skåne och södra Halland.

– Området ser ut att släppa ifrån sig mellan tio och 15 millimeter regn där det drar fram under senare delen av lördagen natten till söndag, berättar meteorolog Marie Saerk.

Helgen inleds med en molnig väderlek på fredagen där de allra sydligaste delarna av landet möjligtvis kan skymta solen via gluggar i molntäcket.

– I samband med att regnet drar fram ökar också vinden i styrka. Vinden blir ostlig och kan tidvis bli frisk och längs sydkusten möjligen hård, säger Marie Staerk.

Under söndagen drar regnet bort. I samband med det avtar även vinden i styrka.

Temperaturen i helgen blir 10-11 grader.

– Det är förhållandevis milt för årstiden. Temperaturen är något under normalt. Vi får vara beredd på allt lägre temperaturer då vi är på väg in i ett allt ostadigare och svalare väderläger från och med näste vecka, säger Marie Staerk.

Stefan Franzén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.