Prästen David Castor och Equmeniakyrkans Inga Frostemark möttes i hjärtliga skratt. Foto: Tobias Lagerholm
Katri Björk och Kerstin Olsson hade en trevlig stund i Equmeniakyrkan. Foto: Tobias Lagerholm

Castor kärleksbombades

höör Två veckors tv-inspelning i Tyringe gjorde prästen David Castor från Röke rikskänd i SVT-programmet ”Tro, hopp och kärlek”. Cirka 60 Höörsbor kom till Equmeniakyrkans förmiddagskaffe för att lyssna på Castor under fredagen.

– Nånstans i Litauen blev vi ett par, sade David Castor och rev ner stora skratt från åhörarna.
Prästen syftade på den bilresa i Baltikum som han och kärleken Anna-Klara Gustafsson genomförde efter inspelningen av tv-programmet ”Tro, hopp och kärlek.”

Eftersom programmet ännu inte visats tvingades paret ligga lågt med sina känslor.
– Man riskerar stora viten om man berättar vad som sker i programmet och därför fick vi hålla lite tyst. Vi valde var vi visade oss och ställde inte gärna upp på bilder. Smygandet tärde en del på Anna-Clara som tyckte det blev ganska jobbigt, berättade David Castor i Equmeniakyrkan.
Som väntat har programmet inneburit ett liv i offentligheten för David Castor även om uppmärksamheten fanns till viss del tidigare genom prästyrket i Hässleholm.
– Det har varit många som kommit fram och många som velat gratulera till giftermålet när man gått på stan, säger David Castor.

Var du orolig för hur du skulle framställas?
– Inte speciellt eftersom de inte kan visa något som jag inte sagt. Men visst tänkte jag mig för lite extra.
– Den lilla invändning jag har är att jag framställdes som mer osäker och tveksam än vad jag kände mig, säger David Castor.

Det senaste året har han åkt runt på ett antal ställen och berättat om tv-inspelningen.
– I dag är nog tionde gången som jag pratar under det här temat och det blir nog bara en gång till. Det var trots allt ett och ett halvt år sedan som tv-inspelningarna startade och jag börjar glömma en del, säger David Castor.
Säsong två av ”Tro, hopp och kärlek”, visas för närvarande på SVT och David Castor tillhör tittarskaran.
– Jag tycker den här säsongen är bättre. Produktionsteamet vågar ta in mer samtal i år. Samtal som går lite djupare. De fanns också under min säsong men sändes aldrig, säger han.
Att han skulle hitta äkta kärlek under tv-programmet hade han inte vågat drömma om.
– Anna-Clara och jag är ganska lika och jag tycker om mig själv, sade David Castor och fick åskådarna att skratta i Equmeniakyrkan.

Två av fredagens besökare var Katri Björk och Kerstin Olsson.
– Min granne drog med mig så det är första gången jag är här. Det kan nog bli fler gånger, sade Kerstin Olsson.
– Jag brukar gå till de här fredagsträffarna för att ladda batterierna. Man kommer ut och träffar folk. Sen gillar jag tv-program som ”Tro, hopp och kärlek” och ”Bonde söker fru”, sade Katti Björk.