GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hells Angels skänkte mat till hemlösa

HÄSSLEHOLM ”Alla som vill är välkomna att lämna gåvor”
Hässleholm • Publicerad 21 oktober 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Vissa protesterade mot att gåvan togs emot. På föreningens hemsida delades synpunkter som bland annat menade att ta emot gåvor från en djupt kriminell organisation är ansvarslöst och sätter hela organisationen i vanrykte, även om majoriteten av reaktionerna tyckte mc-klubbarnas initiativ var lovvärt.

Alla som vill lämna gåvor till föreningen är välkomna, förklarar Ingela Hansson.

– Vi ska inte lägga några värderingar vilka det är som lämnar gåvor till oss lika lite som vi ska ha några värderingar när det gäller de som kommer till oss för att få hjälp, säger hon.

Ingela Hansson förklarar att de har respekt för alla åsikter och tar dem på allvar, men i det här fallet valde de att ta emot maten, som oavkortat går till behövande, istället för att den skulle hamna i soporna.

På föreningens Facebooksida förklarade ansvariga också föreningens inställning och underströk att HIH är en förening som är politisk obunden och inte har någon anknytning till vare sig något religiöst samfund eller organisation.

”Alla som har behov av stöd i form av frukost på helgerna, kläder, hygienartiklar och andra förnödenheter är välkomna till oss. Alla oavsett sexuell läggning, etnicitet, ursprung och religiös tillhörighet med mera är välkomna som gäster”, hette det bland annat.

Cirka 50 portioner mat överlämnades till föreningen och har nu frysts in för kommande behov.

bild 1/2
Ingela Hansson, ordförande i Hemlösas förening, säger att alla som vill lämna bidrag till verksamheten är välkomna att göra det. ARKIVBILD
Hells Angels som etablerades i Hässleholm i somras fick mat över och gav det till HIH, Hemlösas förening. ARKIVBILD
Ingela Hansson, ordförande i Hemlösas förening, säger att alla som vill lämna bidrag till verksamheten är välkomna att göra det. ARKIVBILD
Hells Angels som etablerades i Hässleholm i somras fick mat över och gav det till HIH, Hemlösas förening. ARKIVBILD
Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.