Annons

Nobeltext om Dylan borttagen

Kultur och Nöje Årets Nobelpristagare i litteratur, Bob Dylan, har ännu inte kommenterat sin utmärkelse. Och nu har även den text på hans hemsida, bobdylan.com, där priset uppmärksammades tagits bort, skriver SVT:s kulturnyheterna på nätet.
Publicerad 21 oktober 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var för några dagar sedan det dök upp en liten rad på den sida på hans hemsida som uppmärksammar att hans texter ges ut på nytt, ”Nobel Prize winner in literature”, och det är den meningen som nu är borttagen.

– Man kan ju säga att det är oartigt och arrogant. Han är den han är, säger Per Wästberg, ledamot i Svenska Akademien, till Kulturnyheterna om att Dylan inte kommenterat priset ännu.

Akademiens ständige sekreterare, Sara Danius, konstaterar på sin blogg att ”Nobelpriset i litteratur är en belöning för ett livsverk. Mottagarna får Nobelpriset för vad de åstadkommit, inte som ett ”lockmedel” för att komma till Stocholm”.

Gunilla WeddingSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons