Socialen fakturerades stora belopp

HÄSSLEHOLM En ansvarig skrev under en uppsägning av en produkt – och därmed bekräftade kommunen indirekt att den köpt en tjänst. Kostnad: 12 000 kronor.

Det aktuella fallet gällde det en mindre annons för socialförvaltningen i tidskriften Företagsvärlden. Ingen ansåg sig ha ingått något avtal med företaget bakom, Ultimedia AB. Men genom missen med underskriften kände man sig enligt uppgift tvingad att betala – totalt 12 000 kronor till företaget. På företaget säger dock ansvariga att saken hade gått att lösa med en diskussion och att de hela tiden strävar efter nöjda kunder.
Ett annat företag – som kallar sig Thelargestcompanies och finns med på Svensk Handels varningslista, har skickat en faktura på 40 000 kronor. Kommunen har polisanmält och bestridit, men polisen har lagt ner ärendet.
Bara socialförvaltningen har i år polisanmält tre fall av bluffakturor från företag som påstår att kommunen köpt en vara eller tjänst.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Vill du dubbelrikta Järnvägsgatan igen?

Loading ... Loading ...