GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

M-politiker döms för grundlagsbrott

Publicerad 24 oktober 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Mannen dömdes i januari i Helsingborgs tingsrätt för brott mot efterforskningsförbudet, som är en del av yttrandefrihetsgrundlagen. Han överklagade domen, bland annat med hänvisning till att tingsrättens nämndemän ska ha varit jäviga.

På måndagen föll hovrättsdomen som fastställer tingsrättens dom på alla punkter, men sänker bötesbeloppet med anledning av Pålssons ekonomiska situation.

Stefan Franzén
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.