GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Brand hos mc-klubb utreds av polisen

PERSTORP Lägsta graden av misstanke om brott.
Hässleholm • Publicerad 14 november 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Polisen utesluter inte att det kan röra sig om ett brott, men påpekar att detta ofta är det normala förfarandet vid bränder där man inte direkt kan hitta någon egentlig brandorsak.

Och någon direkt brandorsak har ännu inte, i inledningsskedet, hittats.

Brottsrubriceringen kan nu komma att handla om skadegörelse, allmänfarlig vårdslöshet eller mordbrand.

Nu hoppas polisen att ytterligare tekniska undersökningar ska ge svar på frågan vad som hände i torsdags morse strax innan klockan fyra då branden startade.

Det var en brand som fick ett våldsamt förlopp där räddningstjänster från både Hässleholm och Perstorp fanns på plats.

Räddningsledare Martin Bengtsson konstaterade tidigt att det inte var någon idé att försöka släcka branden.

De fick i stället inrikta sig på att göra allt för att rädda det intilliggande boningshuset. Det hade kunnat sluta riktigt illa då boningshuset bara ligger cirka åtta meter från brandplatsen på Röstångavägen strax intill riksväg 21 i centrala Perstorp.

Gynnsamma vindar gjorde emellertid att boningshuset klarade sig.

Branden blev stundtals så häftig och med en så kraftig rökutveckling att riksväg 21 tillfälligt tvingades att stängas av för trafik.

Klubbhuset var samlingsplatsen för mc-klubben Rock Machine Mc Sweden som under den senaste tiden har etablerat sig i Perstorp.

Mc-klubben har, enligt poliskällor, en konfliktfylld relation till andra klubbar som också har etablerat sig i närområdet, till exempel La Familia och Hells Angels.

Enligt flera Perstorpsbor har det varit full aktivitet i klubbhuset under den senaste tiden och också poliser som rört sig kring området.

Leif Hylander, räddningschef i Perstorp, sade i samband med branden till Norra Skåne att det är känt att det generellt händer mycket kring den här typen av fastigheter.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.