Carolin och Adam Ekholm kan för andra året i rad njuta av utmärkelsen Gasellföretag som delas ut av Dagens Industri. 8Foto: Hans Bryngelson
Carolin och Adam Ekholm på företaget El- och Ljusteknik håller numera till i egen lokal på Ängdalavägen i Hässleholm. Här är också medarbetaren Michal Lenarczyk (till vänster). Foto: Hans Bryngelson

Från ensam till 22

Hässleholm Från ett enmansföretag till 22 anställda.
El- och Ljusteknik i Skåne AB i Hässleholm har vuxit med uppgiften och får för andra året en Gasell-utnämning av tidningen Dagens Industri för sin goda utveckling.

– På en liten ort som Hässleholm skaffar man sig snabbt goda kontakter om man gör ett bra jobb.
Det säger Adam Ekholm som 2003 startade sitt elföretag i Hässleholm.
Han hade då arbetat i Malmö under några år. Men efter att ha genomgått sin elbehörighetsutbildning 2002 på HTS och samtidigt träffat sin Carolin som gick vårdutbildning på samma skola, blev Hässleholm den fasta punkten.
I dag arbetar också Carolin inom företaget, efter några år inom vårdyrket.

Efter att Adam startat sitt företag gick det bra. Uppdragen trillade in och efter bara några år fick han anställa för att hinna med.
– Under åren har jag tagit emot många praktikanter från utbildningen här i Hässleholm och har på så vis hittat en ”massa bra gubbar” som jobbar på företaget, förklarar han.
Tio år efter starten gick en kompis, Andreas Barogiannis, in som delägare och man öppnade kontor i Vellinge utanför Malmö. Men sedan ett tag är El- och Ljusteknik i Skåne AB två skilda bolag, men med ett brett samarbete.
Bolaget i Vellinge har åtta anställda och i Hässleholm har Adam 15 anställda och huserar numera i nya lokaler på Ängdalavägen.
Det är Adams bolag som nu hamnat högt upp på Dagens Industris lista över Gasellföretag.

På tio-i-topplistan över framgångsrika företag i Skåne finns det på en sjunde plats med en tillväxt på 439 procent under åren 2012-2015, och en omsättning på 28,7 miljoner 2015.

Men vad sysslar då företaget med?
– Allt ifrån vägguttag och elinstallationer i bostadskomplex till ljussättning både inom- och utomhus, svarar Adam och berättar att man nu också är på väg in i solcellsbranschen där man gör elinstallationer.
Han nämner flera av de större byggföretagen i Hässleholm, men också i Kristianstad, åt vilka han utför installationer och har serviceavtal med. Företaget har också utfört belysningsinstallationer åt flera större butikskedjor i Sverige, Norge och Finland.

– Framgångarna beror på nytänkande, flexibilitet och att vi hela tiden vill utveckla våra tjänster, menar han och berättar också om satsningar inom det som kallas intelligenta hem där man inlett samarbete med en ny partner.
Adams företag har också tilldelats utmärkelsen 2016 års Superföretag som delas ut av tidningen Veckans Affärer.
– Kul att företaget blir uppmärksammat, avslutar Adam.

Dagens fråga

Har du höststädat trädgården?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×