GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Mordmisstänkt greps i Broby

HÄSSLEHOLM/broby Hässleholmspolisen grep mannen vid en rutinkontroll.
Hässleholm • Publicerad 20 november 2016 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var vid en rutinkontroll i en lägenhet i Broby som polisen fattade misstankar mot en av männen som befann sig i lägenheten.

Vid en närmare kontroll visade det sig att en europeisk arresteringsorder var utfärdad på den 24-årige mannen.

Gripandet av mannen gick, enligt polisen, lugnt till väga.

Han ska enligt spanska myndigheter tillhöra en kriminell organisation och varit delaktig i rånmordet på en välkänd affärsman i november 2012.

Enligt uppgifter i spanska tidningar har sex personer tidigare gripits misstänkta för inblandning i det uppmärksammade rånmordet.

Mannen har häktats vid Kristianstads tingsrätt.

Det är nu upp till Internationella åklagarkammaren att göra en bedömning huruvida 24-åringen ska lämnas till myndigheterna i Spanien.

Beslutet i frågan hamnar sedan på tingsrättens bord.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.