En skåning vidare till final i Kock-SM

Webb-tv Martin Hansen gör upp med sju andra kockar i finalen.

Tävlingen inleds klockan 9 och pågår fram till klockan 18.

Ett flertal skånska kockar deltar i semifinalen. Andreas Albrektsson och Martin Hansen jobbar båda på Grand Hotel i Lund, Rory Field från Hotell Riviera Strand i Båstad och Mattias Jönsson som har Skanörs gästgifvaregård som arbetsplats.

Årets kock är det svenska mästerskapet i professionell matlagning och grundades 1983. Totalt kämpar 18 kockar om åtta platser i finalen som avgörs den 2 februari i Malmö. Den som vinner Årets kock 2017 belönas  även med Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld.

Uppdatering: En skåning gick vidare till finalen av tävlingen årets kock. Det är Martin Hansen på Grand Hotell i Lund som gör upp med sju andra kockar på finalen i Malmö.

×