Al-Asi siktar uppåt med IFK

Sport • Publicerad 14 december 2016 • Uppdaterad 14 december 2021
Konstruktive yttern Karim Al-Asi vill vara med i IFK Hässleholms satsning mot division ett och har skrivit på för två år till i den gulsvarta tröjan.                       Foto: Stefan Sandström
Konstruktive yttern Karim Al-Asi vill vara med i IFK Hässleholms satsning mot division ett och har skrivit på för två år till i den gulsvarta tröjan. Foto: Stefan Sandström

IFK Hässleholm har arbetat hårt med att förlänga med Karim Al-Asi som visade hög klass när han kom tillbaka efter avstängningen i somras. Yttern åkte på en knäskada som höll honom borta från höstavslutningen och har varit tveksam till en fortsättning eftersom han är nyanställd på en revisionsbyrå i Malmö.

– Jag vill fortfarande spela men var fast besluten att inte skriva på eftersom jag inte kan träna med laget i samma utsträckning som tidigare. Men nu har vi hittat en lösning där jag kommer att träna i den mån jag kan, säger Karim Al-Asi som ska sköta försäsongsträningen i stort sett på egen hand.

– Det blir många månader utan boll men jag har bra grundteknik och räknar med att jag behöver ett par veckor med bollen, så det är jag inte orolig för.

Krenar Ejupi stod de flesta seriematcherna i år och blev utsedd till bästa spelare i laget. Men 2017 kommer IFK-målet att vaktas av Alexander Nilsson, 19, Adam Larsson 19, eller Carl Lundahl Persson, 16 – en rekordung gulsvart målvaktsbesättning.

Adam Larsson hämtas från Ifö Bromölla men har tidigare spelat i Mjällby.

– Han var i Mjällby under Ola Wendels tid och de trivdes bra ihop. Vi har Alex och Calle men behövde en backup på målvaktssidan, säger Bosse Nilsson.

Gustaf Lindroth tillhör Kristianstad FC men har varit utlånad till Sölvesborgs GIF de senaste två säsongerna. 21-årige Lindroth är en kreativ mittfältare med rötterna i Sankt Olof på Österlen. Här återstår förhandling med KFC.

– Han var hos Daniel Nilsson i Kristianstad på ungdomsnivå. Jag har varit och tittat på honom ett par gånger och han har varit jätteduktig. En kreativ central mittfältare med jättebra inställning som satsar på fotbollen. En spännande spelare, säger Nilsson.

IFK har mer på gång.

– Vi har fyra spelare som vi sitter i diskussioner med och väntar besked i veckan, berättar Tomas Persson som är ordförande i IFK Hässleholms fotbollssektion.

Pontus Björnson, Diego Delgado Forrich och Kevin Thompson spelar dock inte i IFK 2017.

– Diego har hjärtat i IFK men känner att det är dags att prioritera andra saker i livet. Han har varit väldigt ambivalent. Kevin vill försöka ta sig till en högre nivå och har återvänt till Stockholm.

Ameer Naseer testades i Helsingborgs IF:s U21-lag i somras men i nuläget räknar Persson med att mittbacken fortsätter i IFK.

– Det är ju kopplat till att han vill mer. Men han kan ta sig uppåt med IFK Hässleholm också. Som det ser ut i dag fortsätter han, han har kontrakt 2018 ut.

Kojo Annor?

– Vi vill behålla honom men problematiken ligger i att han är icke EU-spelare. För att få stanna i landet måste han ha ett jobb. I hans fall var vi övertygade om att vi inte skulle kunna lösa det men det har kommit en del öppningar, så att vi kanske kan hitta en lösning.

Mike Andrew?

– Han är nybliven pappa och har kontrakt över 2017.

På ledarsidan blir Joacim Welander Daniel Nilssons högra hand medan Stefan Nilsson och Tommy Karlsson är lagledare och materialare.

Jörgen Thurn ersätts av Niklas Jönsson som i fortsättningen ska ansvara för rehabilitering av skadade spelare och skadeförebyggande träning.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.