Upp till det gröna leklandet, av Ebba, Ida, Lydia och Melvin. Illustratör: Emanuele Romano.

Boktips

Upp till det gröna leklandet
Ebba, Ida, Lydia, Melvin
Smartypants

Det är otroligt mycket fantasi när barn själva skriver sina sagor. Bokförlaget satsar på just detta, att publicera barns egna historier och med hjälp av illustratören Emanuele Romano har det lyckats riktigt bra. De unga författarna tar oss med till den magiska grönsaksplaneten, där herr Gurka är kung och där alla grönsaker smakar godis. Varje natt när alla föräldrar ligger och sover, smiter barnen iväg till leklandet där det finns en häftig berg- och dalbana som slungar ut sina passagerare, så de landar mjukt bland tomater och röksvampar. Boken vänder sig till åldersgruppen tre till sex år och den är skrattgodkänd av en barnjury.

Dagens fråga

Åt du semla under fettisdagen?

Loading ... Loading ...