Emma Lundh har spelat elva A-landskamper och har även 34 matcher för de blågula ungdomslandslagen på meritlistan. Här ses hon i AIK-tröjan. Foto: TT

Vittsjö värvar från Liverpool

En forward och en målvakt – det blev Vittsjös tisdagsskörd på nyförvärvsfronten.
Landslagsmeriterade Emma Lundh hämtas från Liverpool.
Chandra Bednar kommer närmast från Linköpings FC.

Det är en spelsugen Emma Lundh som har skrivit på för Vittsjö GIK.
– Jag längtar efter att spela 90-minutersmatcher, säger Lundh som tidigt i höstas bestämde sig för att inte stanna kvar i engelska Liverpool.
– Jag spelade med en infektion i kroppen och åkte på en massa skit efter det, jag var småskadad hela hösten. Jag har haft några år där jag har missat mycket träningar på grund av skador så nu måste jag bara få lugn och ro så att jag kan bygga upp mig och göra en hel bra säsong.

Varför blev det Vittsjö GIK?
– Helheten! Jag har haft kontakt med Thomas Mårtensson tidigare år och haft en bra dialog med honom. Jag har Agne Bergvall som fystränare i Växjö och ska köra med honom i år, så jag vet att jag får de bästa förutsättningarna.
Under året i Liverpool spelade Lundh ihop med förra Vittsjöspelaren Mandy van den Berg.
– Så jag har luskat lite och hon hade bara positivt att säga om Vittsjö.

Emma Lundh har IFK Viksjö som moderklubb och har tidigare representerat AIK, Djurgården och Linköping. Hon vann den norska ligan tillsammans med Lilleström 2015 och spelade även i Champions League med norskorna.
27-åringen ingick i Sveriges VM-trupp i Kanada 2015. Lundh har elva A-landskamper på meritlistan och har gjort två mål i damlandslaget. Att få representera blågult är något som hon hoppas få göra igen.
– Självklart har man det i bakhuvudet, alla vill ju vara med i landslaget. Jag vet att om jag presterar på jämn hög nivå i 90-minutersmatcher så har jag en bra chans att komma med. Men man är aldrig bättre än sin senaste match.

Vilken position föredrar du?
– Jag har spelat som offensiv mittfältare till och från men det är som central forward jag är som bäst, säger Lundh som väntar på att klubben ska fixa boende i Hässleholm.

Hon ser fram emot att få debutera i sin nya omgivning.
– Jag är jäkligt spelsugen! Jag har en jättebra magkänsla och det brukar bli som bäst när man följer den. Jag längtar bara efter att det ska dra igång.

Fjolårets förstamålvakt Katie Fraine har lämnat för norska Avaldsnes och ersätts av kanadensiska Chandra Bednar som i höstas lånades in till Linköping från division ett-laget Täby.
– Jag har sett ganska mycket material med henne och det har sett lovande ut. Hon är stark i en mot en, orädd, bra i boxen och snabb i reaktionerna, säger Thomas Mårtensson.