GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Två miljoner till marksanering

Hässleholm Tekniska nämndens arbetsutskott vill att två miljoner kronor avsätts för marksanering på fastigheten Vedhygge gård 1, intill nuvarande multihallen i Tyringe.
Hässleholm • Publicerad 18 januari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Tekniska nämndens arbetsutskott vill att två miljoner kronor avsätts för marksanering på fastigheten Vedhygge gård 1, intill nuvarande multihallen i Tyringe. Ärendet går nu vidare till kommunstyrelsen.

I samband med bygget av multihallen i Tyringe gjordes marksanering av tomten, Vedhygge gård 2. Då konstaterades att också intilliggande fastighet, Vedhygge gård 1, innehöll spår av fyllnadsmaterial som schaktats bort från förstnämnda tomt.

Vid en utökad miljöteknisk undersökning av Vedhygge gård 1 identifierades flera olika föroreningar, med exponeringsrisk och risk för negativ påverkan mot människors hälsa. På tomten finns i dag Vedhyggeskolan.

Därför vill tekniska förvaltningen undanröja riskerna genom att marklagret ner till en meters djup grävs bort och ersätts med oförorenade massor.

Under detta arbete kommer delar av skolgården att spärras av.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.