– Det känns som att jag börjar bli redo att lämna studion och ta mig ut och möta publiken igen och det känns jättebra, säger Robin Stjernberg, som i dagarna släppt nya singeln ”Feed On My Love”. Foto: Sotarn Otf

Längtar efter att möta publiken igen

Låten Rain som han släppte i höstas har över en miljon lyssningar på Spotify. I fredags släppte Robin Stjernberg ytterligare en singel: ”Feed On My Love”. Idoltvåan och Melodifestivalvinnaren som gjort en omstart i karriären ser ljust på framtiden.
– Sakta men säkert vandrar vi uppåt, säger han.

När vi pratas vid i telefon har hässleholmaren som slog igenom med dunder och brak, men som på senare tid hållit en betydligt lägre profil, precis spelat live i P4-programmet Musikplats Stockholm. Han är lycklig både över att ha fått möta sin publik och det mottagande han fick.
– Det var galet. Det var helt fullt i lokalen, mina tyngsta fans stod längst fram och när jag testade en annan ny låt såg jag att några av dem grät, så det var helt magiskt. Och med min nya låt kände jag att något hände – alla kände det. Det uppstod verkligen någon slags ”connection”, jag kände att de verkligen diggade det och efter konserten sade alla att de älskade den. Det betyder supermycket för mig, säger Robin Stjernberg.

Bakom sig har han en lite tuffare tid. Under en period drabbades han av skrivkramp och inte fick ur sig den musik han ville.
– Jag visste inte hur jag skulle fortsätta, det var bara jobbigt att skriva något nytt, men jag fortsatte gå till studion även om det kändes tråkigt.

Funderade du någonsin på att lägga av med musiken?
– Absolut kan man känna så i de stunderna när man inte är kapabel att skriva en j-a melodi. Man tänker, ah, jag får nog hålla på med något annat. Och fortgår det under en längre period blir man tokig, liksom. Men nää, jag skulle aldrig någonsin sluta med musik. Och så plötsligt lossnade allting och då kom bland annat den här låten, ”Feed On My Love”, säger han.

Nu rullar skrivandet på som det ska igen och Robin Stjernberg känner att han på väg att arbeta sig tillbaka till sin plats i rampljuset.
– Jag lägger en väldigt stabil grund nu för mig. Jag har superbra människor omkring mig som tror på hela projektet och jag känner att musiken jag kommer med nu verkligen har en plats ute i världen. Den låter inte som något annat.

I världen? Innebär det att du satsar internationellt direkt, eller planerar du att försöka lägga en grund i Sverige först?
– Jag vill köra allt på en gång helst, Jag har alltid varit en drömmare och jag är övertygad om att en dag kommer det att hända. Det är bara att jag måste jobba skithårt. Sen vet man inte. Det brukar sticka folk i ögonen att man tror på sig själv och drömmer. Men jag skiter i dem totalt, faktiskt, säger Robin Stjernberg med ett skratt och fortsätter:
– Det handlar om att vara ödmjuk mot hantverket, jag älskar det jag gör och utvecklas varje dag. Jag kommer bara att skriva på och drömma – det kan hända över en natt, eller så tar det tio år, men allt är möjligt.

Förutom sin nya singel är Robin Stjernberg aktuell som låtskrivare i Melodifestivalen, tillsammans med David Kreuger och Hamed ”K-One” Pirouzpanah har han skrivit Robin Bengtssons låt ”I Can’t Go On”, som är med i den tredje deltävlingen i Växjö. Och senare i vår planerar han att släppa en ep, som förutom Rain och nya ”Feed On My Love” innehåller ytterligare tre nya låtar.
– Sen ska jag förhoppningsvis ut och möta publiken i sommar. Det saknar jag jättemycket.

Det låter som du är på en bra plats i livet just nu?
– Absolut! Jag jobbar hårt, men har väldigt kul och jag ser verkligen fram emot att få komma ut och gigga med bandet. Det känns super, säger Robin Stjernberg.