Annons

Hade kalsongerna fulla med knark

Lernacken När skåpbilen kom till Lernacken noterade passkontrollanten att passageraren svettades ymnigt. Tullen tog över fallet och fann 1 kilo amfetamin i mannens kalsonger.
Malmö • Publicerad 31 januari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Det var i början av december som en skåpbil anlände tidigt en morgon till Lernacken.

Annons

Kontrollanten skickade vidare skåpbilen till tullen för kontroll. Även här noterades hur nervös 20-åringen var. Efter en ytlig kroppsbesiktning av mannen fann man ett pulver i en påse. På frågan om vad det var svarade 20-åringen att det var 1 kilo amfetamin.

Vid förhör uppger 20-åringen att han pluggar på gymnasiet och snart ska bli pappa. Smugglingen var ett snabbt sätt att tjäna pengar. Föraren av skåpbilen var en god vän som inte visste något om smugglingen. Han ville se bron och hade accepterat att köra ända till Norge.

Föraren av skåpbilen åtalas inte då det inte finns några bevis mot honom. Däremot 20-åringen som står åtalad för grov narkotikasmuggling.

Lena BreitnerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons