Dålig koll i förskoleköken

HÄSSLEHOLM I inget av sju besökta förskolekök i Hässleholms kommun hade personalen koll på vilka produkter som var avsedda att komma i kontakt med olika typer av livsmedel.
Hässleholm • Publicerad 1 februari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

I inget av sju besökta förskolekök i Hässleholms kommun hade personalen koll på vilka produkter som var avsedda att komma i kontakt med olika typer av livsmedel. Det kan i leda till att kemikalier läcker ut i barnens mat.

Alla plastprodukter ska enligt lag ha ett kvalitetsdokument som talar om vilka livsmedel de är avsedda för. Viss plast tål till exempel inte sura livsmedel eller upphettning.

Syftet med besöken var att öka kompetensen och de flesta av köken hade redan börjat byta ut vissa av plastprodukterna. På någon förskola byttes plasttallrikar mot porslin ganska omgående.

Miljönämnden konstaterar att ju mindre plastmaterial, elektronik och flamskyddsmedel barnen kommer i kontakt med, desto bättre.

Kristina HöjendalSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.