17-åringens flickvän vill inte prata i rätten

Hässleholm Under torsdagen var det den 17-årige mordmisstänktes flickväns tur att berätta vad hon upplevde dagen då den hemlöse mannen mördades på resecentrum.
Hässleholm • Publicerad 2 februari 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Åklagare Malin Paulsson inledde dagen med att fråga hur flickvännen känner 17-åringen. Hon valde då att inte svara. Hon hade heller inget att säga om vad som hände den 9 augusti, kvällen då mordet ägde rum.

Åklagaren åberopade då ett förhör som hölls hos polisen den 11 oktober. Rätten lyssnade under förmiddagen på förhöret, där hon bland annat berättat hur hon träffade 17-åringen under dagen samt hur hon senare, tillsammans med några vänner, åkte till Vinslöv medan 17-åringen stannade kvar i stan.

Vid den tidpunkten var stämningen mellan dem kärleksfull och de skickade flera SMS till varandra där de bedyrade sin kärlek.

Rätten kommer under dagen att fortsätta lyssna på den över tre timmar långa inspelningen.

Under förmiddagen gick även rätten igenom den rättsmedicinska undersökning som avhandlar de tre knivhugg som den hemlöse mannen tog emot i ryggen. Huggen orsakade skador på lungorna samt blödningar från stora kroppspulsådern.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.