Back med meriter från ettan till IFK

Sport • Publicerad 3 februari 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Det är en lång och reslig mittback på 195 centimeter som IFK fått i Simon Henningsson. Så det är ingen större överraskning att huvudspelet är en av hans styrkor.

– Jag har rätt så bra blick för spelet, säger Henningsson som är en både passnings- och brytsäker mittback.

Han blir IFK:s fjärde spelare på positionen där han får konkurrera om en plats i laget med Linus Svensson, Ameer Naseer och Philip Wikström. Den sistnämnde är ny från FC Rosengård inför den här säsongen och den ende som Simon Henningsson kände till tidigare.

– Vi har spelat tillsammans i Limhamn Bunkeflo, berättar IFK-nyförvärvet.

Henningsson började spela fotboll hemma i Köpingebro. Sedan gick han över till närbelägna Ystads IF för att fortsätta i Limhamn Bunkeflo. Han gick vidare till Kristianstads FF 2015 där han hade oturen att bli korsbandsskadad på försäsongen. Han inledde förra året i FC Kristianstad där det blev fyra inhopp i den södra ettan. Under hösten bytte han klubb till FCK:s seriekollega Höllviken där det blev sju matcher.

– Då klubben sedan lade ner blev jag klubblös vilken är en av anledningarna till att jag gick till IFK Hässleholm, säger Henningsson som debuterar i kväll då hans nya lag har träningsmatchpremiär hemma på Österås konstgräs mot Sölvesborg.

IFK-tränaren Daniel Nilsson beskriver Simon Henningsson som en spelare med bra karaktär.

– Simon är duktig med både fötterna och huvudet. Han har provtränat med oss under en tid och då gjort det bra.

IFK Hässleholm spelar årets första träningsmatch i kväll då Sölvesborg står för motståndet.

– Ett lag som inför den här säsongen värvat namnkunniga spelare från Mjällby som Marcus Ekenberg, Daniel Nilsson och Adam Larsson.

– Skönt att komma igång med matchandet då det är utvecklande.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.