EU-möte om migration inleds

Publicerad 3 februari 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Enligt EU så väntar i nuläget uppemot en miljon flyktingar och migranter i Libyen på att ta sig över Medelhavet till Europa. Man befarar att de kommer att bli ännu fler om Europa inte sätter stopp nu. Just nu kommer 90 procent av migranterna som når Europa via Libyen.

En åtgärd för att minska antalet migranter från Libyen lär bli att förstärka den libyska kustbevakningen med mer utbildning och utrustning. En annan åtgärd kan vara att stärka länderna varifrån migranterna kommer - Mali, Sudan, Nigeria med flera - i utbyte mot att dessa länder stoppar migranttrafiken. EU planerar också att öka samarbetet med Egypten, Tunisien och Algeriet så att migranterna inte går via dessa länderna istället.

[embed]https://twitter.com/sr_ekot/status/827387251067727872[/embed]

NSK
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.