Foder har blivit en succé

Sport • Publicerad 3 februari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Forwarden Lars Foder har haft en minst sagt händelserik hockeykarriär med spela i Danmark, Island och Norge. Nu har han även lagt till Sverige som hockeyland då han under våren spelar för Osby IK.

– Trivs bra här då alla i klubben varit trevliga och hjälpt mig komma in i laget. Det är betydligt bättre organiserat här än där jag varit innan, säger Lars Foder som gjort stor succé så här långt med sex mål och fyra assist på sina sex matcher med Göingelaget.

Vad säger du om klassen på Hockeytvåan?

– Bra men samtidigt tycker jag att det är rätt så likartade spelare. Det är ingen större skillnad mellan lagens första och fjärde line. Tycker inget av lagen har några stora målskyttar.

Lars Foder spelade fram till 2011 den danska förstadivisionen med Sönderjyske samt i tvåan med Vojens och Århus. Sedan blev det fyra år på Island med klubbarna Vikingar, Jörtnarnir, Björninn och Hunar. De senaste säsongerna har det blivit norsk division 2-hockey i Moss.

– Hade tänkt att sluta med ishockey som 26-åring innan jag fick erbjudandet från Island. Jag hade en fin tid där då jag både träffade min flickvän och fick chans att coacha, säger Foder.

Som varit huvudcoach för Islands U20-landslag och spelande coach för Björninn.

I Moss var han förutom spelare även assisterande coach.

Då är siktet inställt på att bli hockeytränare?

– Planen är att jag ska bli det efter min aktiva karriär, säger Foder.

Vad tror du om kvällens match?

– Då jag fortfarande var på try out spelade jag inte den första matchen mot Kalmar. Såg den som åskådare och kunde konstatera att det var ett bra lag.

– Men jag tror samtidigt att vi kan slå alla lag i ligan. Gör bara alla vad de ska har vi goda chanser, säger Lars Foder.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.