Ny dom för ”falska elektrikern”

Osby • Publicerad 7 februari 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var i november i fjol som den 43-årige mannen, som under rättegångsförhandlingarna gått under namnet ”den falske elektrikern”, dömdes till 4,5 års fängelse samt utvisning ur landet för grov stöld, grovt bedrägeri samt försök till grovt bedrägeri.

Den 43-årige mannens advokat menade att den bevisning som tingsrätten gick på var bristfällig och att målsägandenas berättelser var “svåra att sätta tilltro i”. Gärningarna var för sig ansågs heller inte kunna betecknas som grova. En förmildrande omständighet skulle även vara att mannen uppfattades som ”trevlig och artig”.

I samband med de olika besöken lurande 43-åringen till sig runt en halv miljon kronor som han därefter ska ha fört ut ur landet.

Ett av korten hade dagen innan stulits från en kvinna och 43-åringen hade hunnit plocka ut sammanlagt nästan 50 000 kronor.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.