SJ:s tåg stannar återigen på Kastrup

Tack vare ett nytt avtal mellan SJ och DSB kommer nu SJ:s tåg i norrgående riktning återigen stanna på Kastrup från och med den trettonde februari.

– Att resa med SJs tåg från Kastrup är mycket efterfrågat av våra resenärer. Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda de här resorna igen, efter uppehållet under 2016. Innan id-kontrollerna infördes gjordes drygt 40000 resor per år från Kastrup med X2000, och lika många dit. Nu hoppas vi kunna bygga upp det här resandet igen, och utveckla den stora marknaden för resande mellan Sverige och Danmark, säger Petter Essén, affärschef på SJ i ett pressmeddelande.

SJ:s tåg i norrgående riktning har inte stannat på Kastrup sedan id-kontrollerna vid resa från Danmark till Sverige infördes. Men tack vare det nya avtalet mellan SJ och danska DSB så kommer SJ använda DSB:s id-kontroller på Kastrup vilket leder till att tågtrafiken i norrgående riktning återigen kommer stanna på Kastrup från och med den trettonde februari.

Dagens fråga

Anser du att fackföreningarna spelat ut sin roll?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×