Återvinningen har ökatmed nya fyrfackskärlen

Hässleholm Insamlingen av plats- och pappersförpackningar har upp till fördubblats sedan de två fyrfackskärlen infördes i Hässleholms kommun.
Hässleholm • Publicerad 9 februari 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Sedan kommunen införde fyrfackskärl har återvinningen blivit betydligt bättre och kommuninnevånarna blivit bra sopsorterare.Foto: Norra Skåne/Arkiv
Sedan kommunen införde fyrfackskärl har återvinningen blivit betydligt bättre och kommuninnevånarna blivit bra sopsorterare.Foto: Norra Skåne/Arkiv

Hässleholm Miljö kan konstatera att utsorteringen av plats- och pappersförpackningar har öka markant bland hushållen sedan det nya systemet inleddes. Dessutom har det brännbara materialet minskat.

Under januari 2016 samlades det in nästan 24 ton plastförpackningar.

Arbetet med det nya insamlingssystemet i kommunen inleddes i augusti förra året. I november hade 32 000 kärl placerats ut hos en- och tvåbostadshus samt fritidshus i kommunen.

Som svar på det informerades om att sådant avfall kan läggas i den röda miljöboxen med lock märkt med farligt avfall.

Tömningen av miljöboxen ingår i abonnemangskostnaden, liksom hämtning av grovavfall två gånger om året.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.