Mångfald när Mellon intar Malmö

Kultur och Nöje – Jag är mångfald på två ben, säger artisten Allyawan.
Publicerad 10 februari 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
Här är alla tävlande i Malmö - rockbandet Dismissed, Benjamin Ingrosso, Lisa Ajax, Allyawan, Etzia, Roger Pontare och Mariette. Foto: Jörgen Johansson
Här är alla tävlande i Malmö - rockbandet Dismissed, Benjamin Ingrosso, Lisa Ajax, Allyawan, Etzia, Roger Pontare och Mariette. Foto: Jörgen Johansson

Celebrate Diversity – Hylla mångfalden – är temat för årets Eurovision Song Contest i Kiev i Ukraina i maj. Melodifestivalen har länge varit ett forum där alla är välkomna och i startfältet i Malmö finns representanter för olika stilar, kulturer och etniciteter.

Schlagergeneralen Christer Björkman blir nästan överraskad av frågan om hur bra startfältet i Malmö passar in i årets Eurovision-tema. Han ser sig omkring i Malmö Arena där det är presskonferens och artisterna har placerats vid var sitt bord.

För tävlingen som helhet är budskapet oerhört viktigt.

Men det är ändå viktigt att lyfta fram?

Hur viktigt är det för tävlingen, att det finns ett budskap?

Mariette tycker också att temat är viktigt och att hennes låt A Million Years passar mycket väl in i det.

Fakta:

Hur lät det när Melloartisterna repeterade för första gången på Malmö Arena? Våra schlagerbloggare Jesper Larsson och Pontus Källström berättar allt!

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.