Bitter Vinslövsförlust

Sport HANDBOLL.
Sport • Publicerad 11 februari 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
VHK-tränaren Peter ”Cassa” Jönsson har dåliga erfarenheter av domarna som dömer matchen mot Alingsås och hoppas att de inte ska fälla avgörandet.                  Foto: Jörgen Johansson/Arkiv
VHK-tränaren Peter ”Cassa” Jönsson har dåliga erfarenheter av domarna som dömer matchen mot Alingsås och hoppas att de inte ska fälla avgörandet. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv

HANDBOLL. Det var bistert i Vinslövslägret efter förlusten hemma i Furutorpshallen med 28–29 mot Kärra. Två förlorade poäng som kan bli dyrbara i handbollsettans slutskede.

– Vi gick på deras stegisättningar hela tiden, säger Vinslövstränaren Peter Jönsson efter matchen.

Vinslöv gjorde dock en riktigt bra första halvlek och ledde med 7–4 efter tio minuter. Kärra kom ifatt efter till 9–9 och gick också upp i ledningen med 11–9. Men Vinslöv vände och fem sekunder innan pausvilan kunde Jacob Friberg sätta pausresultatet 14–13.

Den andra halvleken blev jämn med Vinslöv i förarsätet under de inledande tio minuterna. Sedan var det Kärra som tog över och var i ledning medan hemmagrabbarna fick jaga kvittering. Det såg dock lovande ut då Friberg kvitterade till 26 lika då fem minuter återstod. 90 sekunder före slutet reducerade Wiktor Rundqvist till 27–28 men strax efter åkte Vinslöv på en utvisning. De var nära att erövra bollen med 30 sekunder kvar då domarna till hemmagrabbarnas förtvivlan blåste frikast för gästerna. I för Vinslövsboll kunde Kärra avgöra matchen med att göra 29–27.

– Vi spelade med mycket energi men blev lite för heta vid fel lägen, menar Peter Jönsson som dock inte gett upp några kvalplatser.

– Det är ju en helt sjuk serie det här där alla slår alla.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.