Kulturrådet prioriterar Skåne

Kristianstad Region Skåne stärker utvecklingen av konst och kultur i Skåne. Kulturrådet beslutade nyligen om ett tillskott på 6,1 miljoner kronor till kulturutveckling i Skåne, vilket innebär att Skåne får den största förstärkningen av landets samtliga regioner.
Publicerad 13 februari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Film, digitalisering och kulturarv är några områden som får del av tillskottet.

– Vi kommer att fortsätta det viktiga arbetet med att göra kulturen tillgänglig i hela Skåne, för alla skåningar. Jag är glad och stolt att Kulturrådet har sett de rödgröna styrets satsningar på kulturlivet, säger Maria Ward (S), ordförande Region Skånes kulturnämnd i ett pressuttalande.

– Tillskottet ger oss möjlighet att förstärka Region Skånes strategiska satsningar på digitalisering och på olika konstområden. Det är ett välkommet stöd till vår ambition att ge skåningarna ett brett och varierat kulturutbud, säger Yngve Petersson (MP), 1:e vice ordförande Region Skånes kulturnämnd.

Region Skånes kulturnämnd fastställde den 10 februari slutgiltig verksamhetsplan och budget för 2017.

Den 24 januari beslutade Kulturrådet om fördelningen av statsbidrag för 2017 inom ramen för kultursamverkansmodellen.

Beslutet innebär att Region Skåne sammanlagt får statsbidrag om 191,6 miljoner kronor, en ökning med 6,1 miljoner kronor varav 4 miljoner kronor utgör ett tillskott utöver årlig uppräkning inom ramen för kultursamverkansmodellen.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.