Disney bryter med Pewdiepie

Publicerad 14 februari 2017 • Uppdaterad 14 december 2021

Enligt en genomgång som amerikanska Wall Street Journal har gjort ska 27-årige Felix Kjellberg ha publicerat nio videos sedan i augusti med antisemitiska skämt eller nazistiska bilder. Bland annat ska han ha hyrt två män att gå omkring med skyltar med texten "Död åt alla judar" i en video publicerad den 11 januari.

– Även om Felix har skapat en följarskara genom att vara provocerande och vanvördig så han helt klart gått för långt i det här fallet och den resulterande videon är olämplig", säger en taleskvinna för Maker Studios till Business Insider.

Kjellberg har även en show på Youtubes premiumtjänst Youtube Red. Man har dock avböjt att kommentera frågan för Wall Street Journal.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.