Ray ut – Palmroos in

Sport Forwarden Kevin Ray har lämnat Osbytruppen.
Sport • Publicerad 15 februari 2017 • Uppdaterad 30 november 2021

Forwarden Kevin Ray har lämnat Osbytruppen. Men å andra sidan finns målvakten Jani Palmroos på bänken när laget möter Jonstorp i Tigerdome.

– Ray ville gärna visa upp sig även i Hockeyettan och har fått chansen i Nacka och vi fann ingen anledning att hålla kvar honom, förklarar Osby IK:s sportchef Ted Holmgren om amerikanen som hann med 27 poäng (13+14) i tvåan den här säsongen.

Eftersom målvakten Hampus Evaldsson har spelat färdigt för i vår och nu istället väntar på operation för sin skadade höft valde Holmgren att plocka in Jani Palmroos från Glimma.

– En säkerhetsgrej om det skulle hända Victor Bergelin något under resterande matcher, säger sportchefen.

Osby, som har fyra matcher kvar av vårserien, har nu lagt siktet på andra platsen i tabellen efter bortflugna och redan play off-klara Kalmar HC.

– Vi har ju både Olofström och Jonstorp kvar att möta så mycket ligger förstås i våra egna händer, förklarar Osbytränaren Pär ”Chippen” Persson vars lag slog Åstorp senast.

– Vi kommer knappast att ha med skadade backen Pelle Krämer i Jonstorp och dessutom har vi lite andra frågetecken i truppen på grund av sjukdomar.

Tomas Gustavsson

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.