Knivskar i samband med bråk om nyckel

Osby • Publicerad 17 februari 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var i slutet av januari som den 30-årige mannen träffade på ett par andra män på Stortorget i Hässleholm.

Det uppstod en dispyt om en nyckel som 30-åringen enligt männen ska ha tagit från en gemensam bekant. De hade även fått höra att 30-åringen skulle ha stulit grejer från den här personen. 30-åringen uppgav däremot att han lånat nyckeln av den här personen, något som personen senare bekräftade.

Männen konfronterade 30-åringen vilket resulterade i ett handgemäng.

Målsäganden uppgav att han i samband med det här bråket kände ett slag och att det därefter ”blev varmt på kroppen”. Det visade sig att han fått ett hugg av ett vasst föremål i vänster skuldra.

Målsäganden trodde att det handlade om en skalpell men han hade däremot inte sett någon sådan i samband med bråket.

Något senare upptäckte målsäganden att han hade ytterligare några mindre sticksår på kroppen. Ett på vänster underarm, ett på vänster överarm och ett på vänster knä.

Efter att polisen förhört den skadade och hans sällskap begav sig polisen ner mot järnvägsstationen för att leta efter 30-åringen. Det visar sig då att väktarna redan känt igen honom och tagit hand om honom i väntan på polis.

I samband med förhöret hittades även en skalpellkniv i jackfickan på gärningsmannen.

30-åringen förnekar brott och menar att det var de två andra männen som attackerat honom och att han bara försvarat sig.

Den aktuelle 30-åringen är även åtalad för hot mot tjänsteman och snatteri.

Det var i november i fjol som 30-åringen tog bland annat rakhyvel och rakblad till ett värde av cirka 650 kronor på City Gross i Hässleholm.

I samband med att väktare ertappade 30-åringen hotade han att döda eller att skada dem.

Fakta:

En man i 30-årsåldern hemmahörande på en ort i Osby kommun har åtalats för grov misshandel, hot mot tjänsteman samt snatteri.

Mannen ska ha knivskurit en annan man vid ett bråk i centrala Hässleholm.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.