Guld för Wictor och Marinda

Sport • Publicerad 20 februari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Syskonen Wictor och Marinda Petersson samt Nellie Mårtensson har börjat med friidrotten i Hässleholms AIS.

Numera tävlar de för Malmö AI vilka de representerade på junior-SM i Göteborg.

Wictor Petersson försvarade sitt guld i kula i P19 där hans segerresultat blev 19,99. Han var över tre meter före tvåan Patrik Lindstedt som stannade på 16,64.

Det blev även ett SM-brons för Wictor i vikt där han med sina 14,61 bara var åtta centimeter från silvret som togs av nyss nämnde Lindstedt. Vann gjorde August Bergstrand, Ullevi, med resultatet 15,15.

Marinda Petersson var lika överlägsen segrare i vikt. Hennes segerresultat skrevs till 19,36 vilket var två och en halv meter längre än tvåan Matilda Björklund, Bålsta.

Även Nellie Mårtensson kunde försvarade sitt JSM-silver från i fjol i tresteg. Men det var ytterst nära att det i stället blev guld för Nellie som hoppade 12,21 i den fjärde omgången. Men i sitt sista hopp klämde Sara Skogman från Örgryte i med 12,22. Därmed snuvade hon Nellie på segern med en ynka centimeter.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.