Här får eleven utvecklas i sin takt

Osby En lugn miljö där elever med speciella behov kan utvecklas och lära sig i sin egen takt. Det är Yrkesskolan i Osby.
Osby • Publicerad 20 februari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Inte alla klarar av att nå de mål som krävs för att genomgå den så kallade ”vanliga” gymnasieutbildningen. Om det inte handlar om problemen att nå kunskapsmålen kan det handla om svårigheten att klara av den miljö, den studietakt eller den struktur som omger utbildningen.

Han berättar också att åtta av tio elever hittills gått ut i någon form av sysselsättning, En anledning är den stora mängd praktik och studiebesök som eleverna får. De får testa olika arbetsuppgifter och får också möjligheter att lära sig de sociala koder som finns på en arbetsplats.

Den elev som kommer längst ifrån Osby just nu är Jonathan Häger från Laholm som studerar skog.

De här eleverna har också stora möjligheter att byta inriktning under de två första åren om de känner att något annat skulle kunna passa bättre.

bild 1/4
Lärare och personal på Yrkesskolan.
Mattias Karlsson, Timmie Lindblad och Andreas Knisting.
Natalie Persson och Ebba Kjellman.
Jonathan Häger.
Lärare och personal på Yrkesskolan.
Mattias Karlsson, Timmie Lindblad och Andreas Knisting.
Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.