Ingen cupkvartsfinal för Vittsjö GIK

Sport • Publicerad 20 februari 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Vittsjös tränare Thomas Mårtensson var inte allt för besviken efter uttåget ur cupen. 		       Foto: Jörgen Johansson/Arkiv
Vittsjös tränare Thomas Mårtensson var inte allt för besviken efter uttåget ur cupen. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv

Trots en stundtals god insats föll Vittsjö till slut med 2-1 (1-0), men Thomas Mårtensson var inte allt för besviken.

– Inte med de förutsättningarna vi har inför matchen, med så många spelare borta. Både passningsspel och tålamod är bättre än (i träningsmatcherna) mot Bröndby och Rosengård. Bättre spel och ett steg i rätt riktning, kommenterar han efter matchen.

Inledningen på matchen blev chockartad för Vittsjö då tidigare lagkamraten Nkem Ezurike rann igenom och vackert lobbade in 1-0 till Mallbacken redan efter mindre än 1 minuts spel.

Efter den dåliga starten spelade bortalaget upp sig i första halvlek och skapade ett flertal fina chanser, bland annat en stolpträff från högerbacken Lisa Klinga.

– Vi har bra med folk nära boll, bra med folk i straffområdet och flera avslutningslägen i första, kommenterar Mårtensson.

I andra halvlek lyckades Mallbacken utöka sin ledning i den 66:e minuten genom Elin Nyman. 2-0 var snarlikt 1-0 – efter en lång djupledsboll hann Nyman före Vittsjömålvakten Shannon Lynn och kan rulla in bollen i tom bur från långt håll.

– Vi behöver jobba lite med samträningen och få press på bollhållaren och falla i tid. Det är en hel laginsats som måste göras hela tiden. Gör laget sitt defensivt och offensivt så löser vi de situationerna också, säger Mårtensson.

Bara ett par minuter efter 2-0 reducerade Vittsjö. Efter en tilltrasslad situation damp bollen ner hos Rachel Mercik som drog till från långt håll med följd att bollen snyggt gick i nät via ribban.

Vittsjö stod under slutet av matchen för en kraftfull forcering för att försöka kvittera matchen, där bland annat Linda Sällström fick en dubbelchans. Mallbacken redde dock ut anstormningen och slutresultatet 2-1 innebär respass ur cupen för Vittsjös del.

Sammantaget menar Mårtensson att de ändå kan ta med sig en hel del från mötet.

– Vi har mer strukturerat anfallsspel i tidvis ganska långa sekvenser, säger han och tillägger:

– Nu måste vi jobba ännu mer med lagträningen. Men man får börja bygga sakta, det ska inte vara klart förrän i april.

Ni kan ju redan nu glädjas åt att tillväxten ser bra ut.

– Det är roligt. Det är ju en läropeng bara att få åka med till Karlstad och då dessutom få spela, avslutar han och syftar på att Vittsjö i matchen luftade 15-åringarna Isabelle Bengtsson och Alice Åberg.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.