Knapp förlust för Glimma i sista matchen

Sport Glimma HK svarade för en bra avslutning på säsongen mot Trelleborg hemma i Trollarinken. Men trots stark hemmapress på slutet kunde gästerna hålla undan och vinna med 4–3 efter periodsiffrorna 1–0, 2–2 och 1–1.
Sport • Publicerad 20 februari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Efter två år som tränare i Glimma tackade Martin Nilsson för sig i och med matchen mot Trelleborg.

– Det har varit två roliga och lärorika år. Är tacksam över att jag fått var i Glimma som är en trevlig och fin klubb.

– Men nu känner jag att de under närmaste åren måste jag lägga fokus på mitt företag. Sedan får man väl se hur det blir med hockeyn.

Trelleborg gjorde enda målet i den första perioden. De ökade på både till 2–0 och 3–0 inom 36 sekunder i den andra periodens andra minut.

Men motgångarna var inget som knäckte hemmalaget. Pontus Brandett reducerade till 1–3 4,05 in på mittenperioden och samme Brandett gjorde även 2-3 efter 15,31.

– Förutom inledningen på den andra perioden är jag mycket nöjd med hela lagets insats, säger Glimmatränaren som fick se ett kvitteringsmål i mitten av den tredje perioden.

Med assistans av Johan Lindell och Felix Blennborn kunde Oscar Alricsson göra 3–3. Men tre minuter senare gjorde Trelleborg 4–3 genom Lukas Lundberg som plockade upp pucken på klubban och la upp den i krysset.

Under matchens två sista minuter tog Glimma ut målvakten Johan Lundh och fick även chansen efter en Trelleborgsutvisning att spela sex mot fyra under den sista halvminuten. Men trots att pucken vid ett par tillfällen låg på mållinjen ville den aldrig över densamma.

– Vi hade inte riktigt marginalerna med oss i slutet, menar Martin Nilsson.

– Det har varit lite så hela säsongen då vi inte riktigt fått resultaten dit vi velat.

Förlusten betydde att Glimma fick nöja sig med en fjärde plats i Hockeytrean södra vår.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.