Ny Opteryxfilm på Naturum

Kristianstad I lördags var det premiär på en ny åktur i Opteryx på Naturum i Kristianstad.
Publicerad 20 februari 2017 • Uppdaterad 30 november 2021

I lördags var det premiär på en ny åktur i Opteryx på Naturum i Kristianstad. Den nya Opteryxfilmen heter ”Skogsbad” och tar med besökarna på en åktur genom bokskogar, porlande bäckar och sluttningsskogarna på Linderödsåsen ända ut till Gropahålet och havet. Längs turen möter man en rad olika växter och djur som signalkräftan, elritsan och flodpärlmusslan innan turen fortsätter genom jättemöjans hårsvall.

Opteryx är en åkattraktion där man får vara med om en resa både över och under vattnet.

Materialet består av filmsekvenser och animeringar och är synkroniserat så att de personer som deltar i åkturen, fysiskt genom rörelser följer med på äventyret. Åkturen styrs genom en manöverpanel i receptionen.

Genom den här resan är tanken att öka förståelsen för Vattenriket.

Opteryx är en välbesökt del av naturrums utställning och har hittills gått inte mindre än 34 000 åkturer med sju passagerare i varje tur.

Skogsbad är den tredje Opteryxfilmen.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.