Röke nära kvalplats efter vinst mot HIB

Sport • Publicerad 20 februari 2017 • Uppdaterad 13 december 2021
Röketränaren Henrik Ehnberg är optmistisk inför säsongens slutskede. 			       foto: Jörgen Johansson/arkiv
Röketränaren Henrik Ehnberg är optmistisk inför säsongens slutskede. foto: Jörgen Johansson/arkiv

Till en början satt inte spelet för Röke. Noggrannheten och täckprocenten i försvaret som var framgångsreceptet i förra matchen mot Åstorp/Kvidinge fanns inte riktigt där.

Hemmalaget Halmstad gick således upp i ledning med 2-0 i lördagens match innan Röke kom in i målprotokollet genom Victor Ohlsson.

Lagen turades sedan om att göra mål fram tills mitten av andra perioden då Jimmy Lagerkvist kunde kvittera till 4-4 i numerärt överläge.

– Vårt powerplay idag var väldigt bra och det har varit bedrövligt hela säsongen. Idag gör vi två mål på två försök, säger Henrik Ehnberg och syftar förutom Lagerkvists kvittering på Zoltan Veszpremis 8-5-mål.

Efter kvitteringsmålet var det inget snack om vilket lag som var hungrigast. Niklas Larsson och Ted Nilsson gjorde var sitt mål med kort mellanrum i andra perioden och i den avslutande perioden såg Röke till att inte göra tillställningen allt för spännande.

– I första tummade vi på allt. Sedan rättade vi till det i andra och gick ifrån och efter det kändes det som att vi spelade av matchen, sammanfattade Ehnberg.

Nu återstår två seriematcher för Röke där möte med jumbon Malmhaug nästa helg står först på tur. För närvarande har Röke fyra poäng och +14 i målskillnad ner till Lagan IBK som ligger strax under kvalstrecket.

Med andra ord sitter laget i en mycket bra sits och kan säkra sin plats i kvalet borta mot Malmhaug.

– Mot Malmhaug ska vi vinna, de har dessutom tappat 3-4 seniorspelare på slutet och gett upp till stor del. Samtidigt är det ett ungt lag, får de lite medvind så kan de spela bra bandy. Men vi ska vara bättre, så är det bara, säger en optimistisk Ehnberg och tillägger att de vill göra en bra avslutning för att komma in i ett eventuellt kval med en bra trend.

Efter en säsong som onekligen gått upp och ner för Röke upplever tränare Ehnberg att många bitar börjat att falla på plats. Formationerna sitter, powerplay ger utdelning och skadeläget ser ljust ut.

– Det är väldigt mycket positivt just nu, det är kul, avslutar han.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.