Spännande avslutning för Rökes damer

Sport • Publicerad 20 februari 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Gantofta huserar på den nedre halvan av tabellen, men är samtidigt ett motstånd som passar Rökes kvicka och spelskickliga lag dåligt.

– Det är en svår match att spela. Det är ju ett lag som inte inbjuder till något skönspel, så det blir mycket kämpa och springa, säger Träff.

Med den vetskapen uppstod rimligen en viss oro när Gantofta i första perioden lyckades komma upp i ledning med 2-0 innan Röke snabbt reducerade och även lyckades kvittera innan perioden var över.

I andra perioden lyckas Röke få in en bättre press på motståndarna och vinner mellanakten med 2-1. I tredje perioden drar Röke ifrån och vinner till slut hyfsat komfortabelt med 7-5.

– I det stora hela gör vi det bra. Vi spelar på det sättet vi måste spela för att vinna matchen och det är starkt av oss, säger Träff.

För Rökes del innehöll matchen dubbla tvåmålsskyttar då såväl Ellen Grane som Sofia Eliasson fick in vars två fullträffar.

– De som ska producera och bidra med mål gör det också, konstaterar Träff nöjt.

Härnäst väntar hemmamatch mot Landskrona innan säsongen avslutas med en bortamatch mot Malmhaug KFUM. I skrivande stund ligger Röke på en andraplats i tabellen bara två poäng bakom ledande IBK Lund Elit, som dock har en match mindre spelad.

– Det är roliga matcher framförallt när det betyder någonting. Det kommer nog att vara jämna och hårda bataljer där vi får slita för poängen. Men vi ska nog ta dem, säger Träff optmistiskt.

Du tror att ni tar dem?

– Jag hoppas det, det är min övertygelse, skrattar en för dagen nöjd Röketränare.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.