Vinslöv var utan dricksvatten

Hässleholm • Publicerad 20 februari 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Efter en felsökning hittade man senare under kvällen problemet, enligt SOS Alarm, som håller i informationsförmedlingen å Hässleholms Vattens vägnar.

Enligt P4 Kristianstad handlade det om en stor vattenläcka då en huvudledning sprang läck under måndags kvällen. Så pass mycket vatten läckte ut att systemet automatiskt stängde av vattnet för hela Vinslöv.

Vid 22.30-tiden var det fortfarande oklart hur många som var drabbade och det fanns heller ingen prognos på när felet skulle vara avhjälpt. Men på tisdagsmorgonen var läckan vid Hedbergshus åtgärdad och hela Vinslöv hade vattnet tillbaka.

SKD/NSK
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.