Person hotas av stort vite

Hässleholm Mark- och miljödomstolen bör döma ut ett vite mot en person i Hässleholm.
Hässleholm • Publicerad 21 februari 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Mark- och miljödomstolen bör döma ut ett vite mot en person i Hässleholm. Det anser kommunen som menar att personen inte har följt kraven.

Enligt kommunen har personen inte följt miljönämndens beslut om förbud vid vite att släppa ut avloppsvatten från wc samt bad-, disk- och tvättvatten till den befintliga avloppsanläggningen.

Ärendet har funnits på nämndens bord sedan 2010. Enligt nämnden har någon ny avloppsanordning inte anlagts samt att den enkammarbrunn och sjunkbrunn fortfarande finns kvar och används.

Enligt uppgifter finns ingen folkbokförd på fastigheten men miljönämnden att avloppsanordningen nyttjas regelbundet. Bland annat har avloppsvatten tillförts efter att en heltömning genomförts av Hässleholm Miljö AB. Grannar har dessutom vid upprepade tillfällen observerat gäster i stugan och att gäster som hyr har påträffats vid tillsynsbesök.

Nämnden konstaterar också att faastigheten finns på internet för uthyrning.

Nu vill miljänämnden utdöma ett vite på 50 000 kronor.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.