Ekeroth vägrade ta timeout

Inrikes Sverigedemokraterna har krävt att riksdagsledamoten Kent Ekeroth skulle ta timeout från riksdagsarbetet och lämna sin plats i justitieutskottet efter ett misshandelsåtal. Men detta struntade Ekeroth i, rapporterar DN.
Publicerad 22 februari 2017 • Uppdaterad 15 december 2021
SD:s Kent Ekeroth i kammaren när riksdagen debatterar lagen om id-krav för asylsökande inför voteringen.
Foto: TT
SD:s Kent Ekeroth i kammaren när riksdagen debatterar lagen om id-krav för asylsökande inför voteringen. Foto: TT

Han säger till tidningen att ingen informerat honom. Men SD:s gruppledare Mattias Karlsson tillbakavisar detta och säger att partiledningens intention var att Ekeroth skulle ta timeout från allt politiskt arbete. Senare på kvällen ändrade sig Ekeroth och lämnade det politiska arbetet.

Mats Klingen
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.