Många heta derbyn i de lokala serierna

Sport • Publicerad 22 februari 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

FC Hessleholm och Röke spelar derby mot varandra även detta år trots byte av serie. Det här årets spelade de bägge lagen från Hässleholms kommun i den sydvästra damtvåan med lag från västra Skåne, Halland samt Älmhult från Småland. Första derbyt blir den 14 maj i Hässleholm medan det blir spel i Röke den 2 september.

I herrarnas division 4 östra blir det ett hett Östra Göingederby den 5 maj på Hjärsås Idrottsplats. Då möts Hjärsås/Värestorp och Hanaskog. De förstnämnda vann i höstas femman medan de sistnämnda ramlade ur trean. Övriga vårderbyn i fyran blir Hjärsås/Värestorp–Osby den 19 maj samt Osby–Hanaskog den 24 maj.

Fem lokala lag är med i den nordöstra femman. De hetaste derbydatumen under våren är 29 april då Broby–Glimåkra möts, 16 maj när Vankiva möter Vinslöv hemma samt 30 maj då Vankiva ställs mot Bjärnum hemma på sin vackra idrottsplats.

I den mellersta sexan blir det derby redan i den första omgången den 8 april då Sösdala tar emot grannen Nävlinge hemma på Hanåsvallen.

Den nordöstra sexan är den riktiga derbyserien i nordskåne där det nästan är cykelavstånd mellan matcherna. Det blir riktigt hett då Röke, Hörja, Finja och Tyringe möts i väster medan det lär bli detsamma då Jägersborg, Ballingslöv, Hästveda och Wisseltofta drabbas samman lite längre norrut.

Precis som i fjol drar Lönsboda igång seriespelet allra först då de redan den 6 april premiärspelar hemma på Snapphanevallen mot Röke.

Hässleholmsderby blir de i den norra sjuan den 29 april. Då möter Freeflow seriedebutanterna New Life på Österås. Den 12 maj blir det extra festligt på Bruksvallen i Östanå som då derbyspelar mot grannen Strömsborg i den nordöstra sjuan.

Damernas nordöstra trea blir det kommunderby den 28 maj då IFK Osby möter Lönsboda/Treby. Den 31 maj blir det samma sak i Östra Göinge då Hanaskog/Knislinge och Hjärås/Värestorp möts.

I den nordöstra fyran blir det extra heta möten i matcherna Farstorp–Hästveda den 23 april och Bjärnum–Farstorp den 1 maj.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.