De får miljöstipendier

hässleholm Stralsund och Naturförskolan respektive Thommy Andersson. Det är årets två mottagare av Hässleholm Miljö AB:s miljöstipendium.
Hässleholm • Publicerad 23 februari 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

Stralsund och Naturförskolan har tilldelats 2016 års Miljöstipendium på 6 000 kronor för att kunna vidareutveckla sitt miljöarbete.

Stralsund och Naturförskolan var först i kommunen med att certifieras i ”Grön Flagg. Nu använder de sin erfarenhet för att hjälpa andra förskolor att komma i gång med sitt arbete med Grön Flagg.

Barnen introduceras i miljöarbete redan från början. Tillsammans med pedagogerna arbetar de med teman som konsumtion, kretslopp och livsstil och hälsa. De lär sig på så sätt vikten av att värna om vår miljö.

Juryns motivering löd: ”Stralsund och Naturförskolan arbetar i olika teman där barnen ska få förståelse för de stora frågorna rörande miljö och klimat, på barnens nivå. Barnen blir ambassadörer för vår framtid”.

Vinnare nummer två är Thommy Andersson spm får ett miljöstipendium på 8 000 kronor för sitt arbete att lära särskoleelever att cykla.

Juryns motivering löd: ”Med sitt stora engagemang för sina elever har Thommy visat väg för hur man med små medel kan göra stor skillnad. Genom detta stipendium hoppas Hässleholm Miljö AB kunna hjälpa till med att fler får denna möjlighet. Att på ett annorlunda och miljövänligt sätt se miljönyttan i det lilla.”

Stipendiesumman kommer att användas till inköp av nya cyklar eller en ”side by side-motor” till Norrängsskolans verksamhet.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.