”Cassas” oro: Domarparet

Sport • Publicerad 24 februari 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
VHK-tränaren Peter ”Cassa” Jönsson har dåliga erfarenheter av domarna som dömer matchen mot Alingsås och hoppas att de inte ska fälla avgörandet.                  Foto: Jörgen Johansson/Arkiv
VHK-tränaren Peter ”Cassa” Jönsson har dåliga erfarenheter av domarna som dömer matchen mot Alingsås och hoppas att de inte ska fälla avgörandet. Foto: Jörgen Johansson/Arkiv

Höstmötet med Alingsås slutade 31-31 efter att Alingsås gjort två mål under de sista 22 sekunderna.

”Cassas” företrädare på tränarposten i VHK, Nicklas Martinsson, beskrev då domarinsatsen med ord som ”horribel” och ”parodisk”.

Söndagens match ska dömas av samma domarpar och ”Cassa” har sett höstens match på film.

– Utan att hymla tycker jag att Vinslöv blir fruktansvärt bortdömda, säger han.

Sedan han tog över Vinslöv har han själv haft domarparet i en match. Enligt ”Cassa” fick laget inte torka golvet, inte byta boll, inte inleda några diskussioner eller ens gå in på planen för att hjälpa skadade medspelare.

– Den här arrogansen de har, den funkar inte.

– Man måste få ställa frågor till dem.

Hur domarna varit i matcher där Vinslöv inte varit inblandade vet han inte. Han poängterar också att han inte har någonting emot seriens övriga domare.

– Vi har haft kanondomare hela tiden, som kan ta reaktioner och att man ställer frågor till dem. Och det måste man få göra tycker jag.

Är domarna din största oro inför matchen?

– Ja, det är det faktiskt. Jag tycker att Vinslöv blivit bortdömda av dem och det står jag fullt för, säger ”Cassa”.

För i övrigt har orosmolnen glesnat något för Vinslöv. Jacob Friberg och Erik Isberg har tränat under veckan och är tillgängliga för spel.

Elias Holmström, som spelade småkrasslig senast mot Hisingen/Torslanda, insjuknade åter i början av veckan.

– Med facit i hand skulle han inte ha spelat då, säger ”Cassa” och berättar att Holmström likväl är på bättringsvägen och eventuellt kan delta i morgon.

Dessutom kommer tränaren förmodligen att testa lite nyheter i spelet. Under veckans träningar har en spelare, vilken vill han inte avslöja, spelat som mittsexa.

Om lösningen testas mot Alingsås är förhoppningen att VHK ska få ett lite annorlunda spel med fler idéer, men också att Tobias Nordahl ska sättas i fler och bättre skottlägen.

– ”Tobbe” har ett fruktansvärt skott men har skjutit alldeles för lite de senaste fem matcherna, säger ”Cassa” som trots domarna är hoppfull om att VHK ska kunna besegra bottenlaget.

Inför seriens fem sista matcher ligger VHK tillsammans med fyra andra lag på 17 poäng – och tabellen är tät även i övrigt.

”Cassa” tror att lagen kommer att dela lite på sig innan slutomgången, men tycker likväl att läget är allt annat än ett drömscenario för VHK.

– Det kan bli en rysare utan dess like, suckar han och fortsätter:

– Men utan att sticka ut hakan allt för mycket tror jag att vi kommer att plocka lite poäng. Det ska åtminstone räcka till att inte behöva kvala neråt i alla fall, avslutar ”Cassa”.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.