150 besökte Tyringe museum

Tyringe Otaliga sportlov har man på Tyringe Museum inbjudit till fågelholksspikning, museibesök och trevlig samvaro bland föremål och likasinnade.
Hässleholm • Publicerad 27 februari 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Otaliga sportlov har man på Tyringe Museum inbjudit till fågelholksspikning, museibesök och trevlig samvaro bland föremål och likasinnade.

I år blev det av olika anledningar inte någon tryckning.

Ett populärt nytt inslag var snabbtillverkning av fågelbord i form av kokosnötter. Ingen av barnen eller vuxna hade likt Povel Ramel ”svårt att få upp sina kokosnötter”

Med två sågskär förvandlades nöten till ett för småfåglarna attraktivt matställe.

Då fåglarna ätit upp kokosen går det utmärkt att fylla skålen med frön som då ligger skyddade för stora fåglar, regn och snö.

Under 6-8 timmar de två dagarna, måndag och torsdag besöktes Museet av 150 barn och vuxna. Att komma till museet, spika, såga och dricka varm choklad med vispgrädde har blivit en fin tradition som ”Knegarna ”gärna värnar om.

Museet är annars välbesökt också. Många i Tyringe uppskattar möjligheten att komma dit på till exempel sportlovet i den spännande och intressanta miljön.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.