Seniorträffar fortsätter

Osby Under våren fortsätter kommunens satsning på seniorträffar.
Osby • Publicerad 27 februari 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Under våren fortsätter kommunens satsning på seniorträffar.

Seniorträffarna vänder sig till personer som fyllt 77 år, har haft hembesök av sjuksköterska och är pigg på att vara med i en grupp där man träffar andra seniorer, sjukgymnast, arbetsterapeut, dietist, sjuksköterska och biståndshandläggare.

Under hösten 2016 hölls fyra stycken seniorträffar på Ekebo i Osby och konceptet upplevdes som lyckat. Alla deltagare och personal var så nöjda att man nu vill fortsätta.

Deltagarna har framför allt uppskattat den information och kunskap de fått och man har även upplevt att det varit roligt att träffa och lära känna nya människor.

Under våren blir det seniorträffar på Ekebo i Osby på tisdagar mellan klockan 14.00-16.00 vecka, 10, 12, 14 och 16 och i Lönsboda på Bergfast måndagar mellan klockan 14.00-16.00 vecka 11, 13 och 15.

Seniorträffarna kommer bland annat att handla om fysisk aktivitet, mat, egenvård, användning av läkemedel samt olika hjälpmedel.

Helen Fingalsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.