Annons

Betygen rusade i höjden med militär disciplin

Eslöv • Publicerad 1 mars 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

På bara fyra år har andelen niondeklassare på skolan som är behöriga till gymnasiet ökat från 74 till 95 procent.

Annons

Han sticker inte under stol med att han gillar ordning, och som yngre trivdes fint med att arbeta i det militära.

Måndagsmorgnar är det uppställning, eller morgonsamling, på skolgården kl 8.20 för högstadiet. Alltid utomhus.

Duktiga elever uppmärksammas. En flicka som fått idrottsstipendiet i Eslöv och duktiga sjundeklassare i nationella tävlingen Kängurumatte har fått beröm vid några uppställningar.

Annons

Eleverna får inte ha kepsar i klassrummen.

Lärarna avgör om mobiltelefoner ska vara framme. Det får bara ske om de används i undervisningen. Annars omhändertas mobilerna och hamnar i rektors skrivbord och så får föräldrarna gå tidigare från jobbet och komma och hämta dem.

En kurva över betygssiffrorna på Ölyckeskolan sitter tejpad som en plansch på utsidan av rektorsexpeditionen. Den går uppåt – med 20 procentenheter på bara några år.

Annons

Truls Katsler tycker egentligen att det är självklart att 95 procent av niorna på Ölycke ska bli behöriga till gymnasiet.

Annons

bild 1/4
– Det var inte så roligt för de mindre barnen tidigare när de hörde hur mycket strul det var, säger lågstadieläraren Linda Nilsson.
Amilia Månsson gick i en liten skola i Harlösa tidigare med bara sju elever i klassen medan Freya Williams senast gick på Montessori i Svalöv. – Det fungerar bra här. Alla i klassen lyssnar och för det mesta är det tyst.
– Här kan man glömma mobilen på ett bord i uppehållsrummet och och hämta den där dagen efter! säger skolvärden Mustaf Karagjiu.
– Det var inte så roligt för de mindre barnen tidigare när de hörde hur mycket strul det var, säger lågstadieläraren Linda Nilsson.
Lennart AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons