GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ingen ordförande på extrainsatt Bun-möte

HÄSSLEHOLM Ulf Erlandsson (SD) har avsagt sig sina uppdrag
Hässleholm • Publicerad 10 mars 2017 • Uppdaterad 24 november 2021

Det råder allmän förvirring på många håll inom Hässleholmspolitiken. Efter att varken ordförande Mikael Koenen (L) eller vice ordförande Hanna Nilsson (SD) närvarade vid barn- och utbildningsnämndens extrainsatta möte i torsdags kände sig Anders Edwall (C), ledamot i Bun, tvungen att skriva ett Facebookinlägg om hur det gick till.

– Eftersom vi skulle ha ett planerat arbetsutskottsmöte hade man kallat till ett extra nämndmöte först så att det kunde väljas ny ordförande och vice ordförande till arbetsutskottet, det var inget konstigt med det, säger Anders Edwall som blev mer och mer förvirrad vid mötet.

– Men varken ordförande eller vice ordförande kom, och jag lägger ingen värdering i det. De hade lämnat besked till förvaltningen. Men det var fler som inte kom. Peo Lindholm (M) har ju hoppat av, Paul Nordström (FV) var inte där och Ulf Erlandsson (SD) dök inte upp och hade vad jag vet inte sagt till och där fanns inga ersättare heller så det slutade med att de hade två tomma stolar.

Vid det stympade mötet valdes ändå Mikael Koenen till ordförande i arbetsutskottet men Hanna Nilsson kunde däremot inte väljas till vice ordförande.

– Där nominerades Ulf Erlandsson eftersom han är SD:s representant, men jag förstår inte hur han ska hinna med det när han samtidigt är kommunalråd. Jag förstår inte varför han inte avsagt sig sin plats så att Hanna Nilsson kan få den, säger Anders Edwall som var väldigt förvånad över att restalliansens ledamöter röstade på Ulf Erlandsson.

– Efter vad bland annat Pär Palmgren sagt så trodde jag aldrig att de skulle rösta på honom igen, men tydligen hade jag fel, säger Anders Edwall.

Mikael Koenen, som fick lämna återbud till mötet på grund av vinterkräksjuka, menar att Anders Edwall är lite bitter eftersom de fått lämna ifrån sig makten.

– Det har hänt tidigare att både ordförande och förste vice ordförande saknats på ett möte, så det är inget unikt, säger Mikael Koenen.

Däremot håller han med Anders Edwall att det är konstigt att Ulf Erlandsson inte avsagt sig sina uppdrag.

– Jag pratade med honom i samband med senaste fullmäktige om att han skulle göra detta så att Hanna Nilsson skulle få platsen, men tydligen har han inte gjort det. Det bästa hade så klart varit som de bara hade ajournerat mötet och fått tag i Ulf som kunde meddelat att han skulle avsäga sig platsen, säger Mikael Koenen.

På fredagseftermiddagen meddelade Ulf Erlandsson att han nu avsagt sina uppdrag i både barn- och utbildningsnämnden och i byggnadsnämnden.

– Jag hade helt enkelt glömt bort det, det har varit lite mycket nu. Men nu är det gjort så på nästa möte kan Hanna Nilsson väljas in, säger Ulf Erlandsson.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.