GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

”Vi väntar tyvärr på den första skjutningen”

HÄSSLEHOLM Ungdomsbrotten allvarligare och förövarna allt yngre.
Hässleholm • Publicerad 11 mars 2017 • Uppdaterad 14 december 2021
Marie Andersson, polis
Marie Andersson, polis

Hon berättar att det i dag handlar om killar i 12-13-åldern beväpnade med knivar och knogjärn. Det gjorde det inte för tio år sedan.

Hon berättar om ett samhälle i gungning där ungdomar pekar finger åt polisen och struntar i vad lärare och rektorer säger.

– Jag har haft unga grabbar framför mig som säger ”Jag räknar med att få en kula i huvudet för så är det i det här kretsarna”.

I dag filmas ofta övergrepp och misshandelsfall för att läggas ut på sociala medier.

– Kriminaliteten går allt längre ner i åldrarna, men polisen kan inte göra något eftersom man inte blir straffmyndig förrän vid 15 års ålder.

Just nu känner hon att hon jobbar i motvind. För tre år sedan var de tre utredare som utredde ungdomsbrott. Nu är de två. Då flöt det på. I dag går det trögare.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.