GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Många besökte mässa i jakten på nytt jobb

Hässleholm • Publicerad 21 mars 2017 • Uppdaterad 25 november 2021

På tisdagen arrangerades för andra året i rad jobb- och utbildningsmässan What Works på Norra Station i Hässleholm.

Mässan, som är ett samarbete mellan Hässleholms kommun och Arbetsförmedlingen, är främst riktad till unga vuxna, men vem som helst var välkommen.

– Mässan är för arbetssökande, de som inte vet vad de vill göra eller kanske vill byta karriär, säger Helena Mineur, koordinator på Norra Station.

– Alla besökare ska kunna ta med sig någonting från mässan, tillägger Elida Cimic, informatör på förvaltningen för arbetsmarknad- och kompetensutveckling.

Och mässan hade onekligen ett rikt utbud av potentiella erfarenheter för besökarna att ta med sig hem.

Representanter från ett flertal olika stora och små företag, myndigheter och utbildningar fanns förstås på plats. Men det var också möjligt att till exempel få hjälp med sina ansökningshandlingar i cv-verkstaden eller lyssna på ett inspirerande seminarium.

– Entreprenörerna som håller seminarium inspirerar och informerar om hur de har gjort. Dessutom visar de att man kan ta sig fram oavsett bakgrund, säger Helena Mineur.

Att arrangera mässor där arbetsgivare och arbetstagare möts öga mot öga har blivit ett allt vanligare grepp. Edina Cimic beskriver mötena som en slags speed-dejting som hon tror är ett bra sätt för många att upprätta kontakt.

I en av montrarna befinner sig Radomir Stanic från Kriminalvården. Han håller med om att mässor är ett bra sätt för att skapa kontakt och informera om deras verksamhet.

Tror du att ni hittar någon ny kollega i dag?

– Det har vi hittat förr, så vi hoppas förstås på det, säger Radomir Stanic.

Två som sökt sig till mässan är Josefin Hall och Leana Magner. I första hand är de intresserade av sjuksköterskeutbildningar, men poängterar att inga dörrar hålls stängda.

– Man kanske får inspiration och fastnar för något helt annat, det vet man aldrig, säger Josefin Hall.

I den så kallade cv-verkstaden tipsade Stefan Berlin från Arbetsförmedlingen om sätt att skräddarsy och förfina sina ansökningshandlingar.

– Vi kommer med lite enklare synpunkter, berättar han och ger sitt bästa tips:

– Ansökan ska vara intressant, men man måste hålla det kärnfullt. Det får inte vara för många sidor.

bild 1/4
Josefin Hall och Leana Magner var i första hand på jakt efter intressanta utbildningar.
Elida Cimic, informatör på förvaltningen för arbetsmarknad- och kompetensutveckling på Hässleholms kommun och Helena Mineur, koordinator på Norra Station, var med och arrangerade mässan. – Man ska kunna komma hit och få konkreta erbjudanden, säger Helena Mineur.   								        foto: Magnus Wahlström
Stefan Berlin från Arbetsförmedlingen hjälpte till med cv:n och personliga brev.
Radomir Stanic, från kriminalvården, hoppades kunna hitta några nya kollegor.
Josefin Hall och Leana Magner var i första hand på jakt efter intressanta utbildningar.
Elida Cimic, informatör på förvaltningen för arbetsmarknad- och kompetensutveckling på Hässleholms kommun och Helena Mineur, koordinator på Norra Station, var med och arrangerade mässan. – Man ska kunna komma hit och få konkreta erbjudanden, säger Helena Mineur.   								        foto: Magnus Wahlström
Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.