Foto: Stefan Rousseau/PA via AP/TT
Foto: Stefan Rousseau/PA via AP/TT
Foto: Stefan Rousseau/PA via AP/TT
Foto: Stefan Rousseau/PA via AP/TT
Foto: Stefan Rousseau/PA via AP/TT

Londonpolisen pekar ut gärningsmannen bakom terrordådet

Utrikes Londonpolisen har nu identifierat gärningsmannen bakom det misstänkta terrordådet i London.
Sju personer har också gripits efter razzior vid sex olika adresser.

Gärningsmannen pekas ut av polisen som 52-årige Khalid Masood.
Enligt BBC ska mannen ha varit 52-år gammal och var född i Kent i sydöstra England.

På torsdagsmorgonen håller Mark Rowley vid Londons Metropolitan Police Department presskonferens utanför Scotland Yard i London. Vid den har han redovisat reviderade siffror över antalet döda och skadade.

Totalt fyra personer är döda, inklusive gärningsmannen – inte fem som tidigare rapporterats. 29 personer vårdas på sjukhus efter attacken där en person körde en bil in i fotgängare på Westminster Bridge innan bilen fortsatte mot Houses of parliament där en polis knivhöggs till döds innan gärningsmannen sköts. De döda är, förutom gärningsmannen, två civila – en kvinna i 40-årsåldern och en man i 50-årsåldern – och poliskonstapel Keith Palmer.

Gärningsmannen, som tros ha agerat inspirerad av internationell terrorism, namngavs inte och Rowley bad vid presskonferensen pressen om att inte offentliggöra hans namn medan utredningen pågår. Sent under eftermiddagen meddelade dock Londonpolisen att man identifierat gärningsmannen bakom det misstänkta terrordådet.

Gärningsmannen tros ha agerat ensam men vid razzior mot sex adresser i London, Birmingham och på andra ställen har sammanlagt sju personer gripits.